Annelies Boekhout, oprichter kweker
Na jaren met veel plezier werkzaam geweest te zijn in de oncologisch zorg en het oncologisch wetenschappelijk onderzoek moest het roer om. Handen uit de mouwen en concreet een bijdrage leveren aan natuurherstel. Een mooiere wereld waar we de aarde niet uitputten maar waar biodiversiteit toeneemt. De overweldigende groeiwijze van shiitakes op ‘afvalhout’ en het kweken van een rijkelijke variatie aan jonge planten zijn voor haar enorm inspirerend. Een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de Botanische Gastronomie geven haar levenslust en energie.


Cornelia van der Weijden, oprichter kweker
Na 30 jaar als ondernemer aan de Zuid-As werkzaam te zijn geweest in de bemiddeling van personeel, ging het roer om. Als boerendochter had ik altijd een grote affiniteit met de natuur en daar wilde ik in door maar op een andere manier dan vroeger de landbouw werd bedreven. Een bijdrage leveren, ook maatschappelijk. Dus opleidingen richting Permacultuur en nu de start van een kwekerij en voedselbos. In opbouw en zichtbaar aan het groeien. Mooier wordt het niet.